Предстои членство на LRQA в CONSUMER GOODS FORUM

Тази седмица, LRQA обяви, че ще стане член на CONSUMER GOODS FORUM (CGF), глобална индустриална мрежа, която обединява производителите на потребителски стоки и търговците на дребно. Мрежата се управлява от своите членове, които работят за ефективни бизнес практики и положителни промени, от които ще се възползват потребителите по целия свят.

Членство в CGF подчертава нарастващата експертиза на LRQA в хранителния сектор и, като глобален участник, LRQA е предприел значителни стъпки в разширяване на портфолио от услуги отвъд безопасността на храните; в устойчиво изграждане на съществуващите си отношения с Глобалната инициатива за безопасност на храните (GFSI) и в разширяване на  своето влияние в целия сектор на храните като цяло.

Храните все още представляват над 50% от всички потребителски стоки, които се продават, но услугите за други три ключови области на CGF, които също са на фокус (здраве и уелнес, устойчивост на веригата за доставки и веригата за стойност от край до край), стават все по-разпространени.

LRQA отдавна е свързан с CGF чрез Глобалната инициативата за безопасност на храните (водеща в света организация за безопасност на храните, подкрепяна от CGF), и е  Diamond Sponsor на годишните конференции на Глобалната инициативата за безопасност на храните през 2010-2015 г.

John Rowley, Управляващ Директор на LRQA и LR Inspection Services, заяви "Нашето сътрудничество с CGF ще играе важна роля, което ще позволи на LRQA да укрепи съществуващите пълномощията в сектора на потребителски стоки. Ние ще постигнем това чрез предоставяне на все по-широк кръг от услуги спрямо политиките на CGF“.

Една от основните цели на CGF е да се създаде мрежа за сътрудничество чрез корпоративно членство на търговците на дребно, производители и доставчици на услуги. Членове споделят най-добрите практики и да се определят областите, в които се изискват колективни и измерими действия. Коментирайки това съобщение, Peter Freedman, управляващ директор на CGF каза: "Ние сме щастливи да приветстваме LRQA като член на CGF. Той е важен участник в потребителската индустрия и е силен поддръжници на Глобалната инициативата за безопасност на храните в продължение на много години. Ние сега с нетърпение очакваме да задълбочавам и разширим нашето сътрудничество в изграждане на доверието на потребителите в нашата индустрия ".

"LRQA е добре познат в арена на безопасността на храните поради своята техническа експертиза, отлични взаимоотношения с клиентите и специфична за сектора подход", заяви Vincent Doumeizel, LRQA Стратегически маркетинг мениджър Food & Beverages. "С над 5000 клиенти от сектора на храните - от най-известните световни марки до някои от най-малките доставчици в развиващите се пазари - нашето членство в CGF подчертава решимостта на LRQA за предоставяне на най-доброто в сферата на услугите в световен мащаб."